Tjänster


Vi åtar oss med glädje alla kluriga uppdrag Ni kan komma på när det handlar om renoveringar, ombyggnader, tillbyggnader av hus, sjöbodar, torp, gods & gårdar.
Vid större jobb samarbetar vi med några av våra samarbetspartners inom bygg-branschen.

Vårat företag består av två delar där byggnadsvårdsbutiken är ena benet och tjänsteförsäljningen det andra. Här kommer några exempel på arbeten vi utför:

Tillbyggnad av bostadshus i stil med ursprungsbyggnaden

Vi bygger med alla material men strävar efter att alltid använda det som matchar den byggteknik och materialval man gjorde när byggnaden uppfördes.

Tillbyggnad av bostadshus från 1921

Tillbyggnad av bostadshus från 1921: Ovanvåning

 

 

 

 

 

 

 

Tillbyggnad av bostadshus från 1921: Hall

Tillbyggnad av bostadshus från 1921: Inklädd Nockbalk ”stock”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renovering av bostadshus

Snickeri, måleriarbeten, tapetsering, kakling och klinkning. Vi har även ett nätverk av elektriker, rörmokare, mfl vilket medför att vi gärna tar på oss större renoverings-, ombyggnads- eller tillbyggnadsarbeten som entreprenör.

Hallrenovering i hus från 1921

Efter renovering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läggning av trägolv/plankgolv
Omläggning av gamla plankgolv i kombination med tilläggsisolering eller isolering av oisolerade golv. Även nyläggning av plankgolv utföres med nöje.

Dymlat golv läggs in i kök

Omläggning av salsgolv från 1864

Omläggning av salsgolv från 1864

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viss modifiering krävs alltid…

Salsgolvet läggs på ny isolering (Feeling Wood)

Salsgolvet läggs på ny isolering (Thermocell)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till nytt golv föreslår vi gärna Föllinge Golv som vi även säljer via butiken.

Renovering av dörrar och fönster till originalskick

Renovering inglasning i Marieby

Att renovera en gammal dörr eller ett fönster blir sällan eller aldrig lika dyrt som att nyproducera en likadan dörr eller fönster. Vi gör dessa arbeten löpande och kan oftast erbjuda Er att titta ner i vårt måleri för att se ett pågående arbete så att Ni kan skapa en uppfattning om våra metoder och hur slutresultatet kommer att se ut.
Vi har alltid tillgång på gammalt glas så behöver Ni sådant för egen renovering är Ni välkommen till butiken.

 

 

 

 

Tillverkning av staketspjälor, profilerade hanbjälkar, fasade stolpar, väggspeglar, dörrkarmar, trösklar, övriga blandade byggnadssnickerier.

Profilerad nockbalk

 

Vi gör de flesta snickerierna som finns på en byggnad men kom gärna med önskemål så lämnar vi förslag med priskalkyl.

Vi gör karmar och trösklar på gammaldags vis med kantat virke. Virkesvalet är normalt fura eller gran. Ektrösklar där så önskas. Gammaldags beslag huggs in i karmen och tröskeljärn monteras som extratillbehör.

 

 

 

Renovering av ljuskronor/kristallkronor, lampor & armaturer

Lamprenovering Norderön

Gamla lyktor och armaturer är något vi gillar att arbeta med. Dessa härliga objekt som gjordes med mycket möda förr i tiden. Vi åtar oss uppdrag efter att vi sett objekten.

 

 

 

 

 

Renovering av gamla lås
Kammarlås, fällbomslås och gamla instickslås är vår specialitet. Självklart är vi intresserade av alla gamla lås så kom bara in så tittar vi på vad det är för spännande Ni har!

Renovering av snickarglädje/finsnickeri på hus

Snickarglädje

 

Renovering av befintlig snickarglädje eller nytillverkning efter original. Vi kan även åta oss att skissa nya modeller som passar i tiden till det Ni är ute efter.

 

 

 

Förmedling av hantverkare
Vi har ett stort register med fakta om våra samarbetspartners. Söker Ni en hantverkare eller ett företag som kan åta sig allt från finsnickeri, smide, el, vvs, plattsättning, kakelugnar, järnspisar, mm, mm så är chansen stor att vi kan hjälpa Er med detta! Mejla gärna Er förfrågan.