Renovera dina fönster hos Kulturarvet

Går du i valet och kvalet om du ska byta ut dina gamla fönster mot nya. Har du ett gammalt hus så är fönstren en del av husets identitet och charm. Att renovera fönstren är både kostnadseffektivt och bevarar husets karaktär. Låter du Kulturarvet renovera dina fönster är du säker på att renoveringen är gjord på ett hantverksmässigt och gediget sätt. Kulturarvet tar till vara på de gamla traditionerna och dina fönster kommer att fortsätta ge huset den karaktär som det alltid har haft.

– Att anlita kulturarvet är det bästa jag gjort när det gäller underhåll och renovering av huset, säger Fredrik Smith som just renoverat sina fönster på sommarstugan. Stugan som är från 1800-talets mitt har renoverats varsamt genom åren och nu var fönstren i stort behov av renovering alternativt byte. För att behålla husets charm och karaktär valde Fredrik att renovera fönstren istället för att byta till nya moderna. Att det dessutom är billigare känns som en bonus.

Fredrik är även nöjd över det arbetsätt som Kulturarvet följer. De sköter allt från att montera ner fönstren, vädersäkra, hantverksmässigt renovera fönstren till att de sitter på plats igen. Fönstrens skick bestämmer hur omfattande renovering som behövs. Oftast behöver kittet tas bort och träet skrapas rent från den gamla färgen, ibland behöver trädelar bytas ut. Om understycket har tagit stryk kan man till exempel vända på fönstret och överliggaren blir då underliggare. Johan Brynger på Kulturarvet berättar att hela renoveringsprocessen innefattar 37 moment. Kulturarvet utför alla moment enligt gammalt hantverkskunnande, till exempel används bara naturliga råvaror som linoljefärg och linoljekitt.

– Nu kan jag ägna sommaren till att umgås med barnen istället för att renovera eller byta fönster. Säger Fredrik nöjt när vi besöker stugan för att kika på resultatet.

Kommentarer är stängda.