Om Kulturarvet


Vi är ett byggnadsvårdsföretag som startade vår verksamhet under sommaren 2006. KULTURARVET är en mötesplats där man kan få tips och råd samt förhoppningsvis handla det man behöver till sitt hus vad avser byggmaterial och inredning i gammaldags stil och hög kvalitet. Vår butik har ett brett sortiment som vi försöker bredda ytterligare utifrån Era önskemål.
Vi har även en verkstad, ett snickeri samt en måleriavdelning där vi håller till så ofta vi kan. Flera av oss arbetar mestadels ute hos både privatpersoner och företag med att bygga, måla, tapetsera och renovera det som önskas. Kanske kommer vi till Er nästa gång?

Vi sätter stort värde på lokala leverantörer vilket innebär att vi försöker få tillverkningen av våra produkter så lokalt som möjligt. Detta är ju även det lite gammaldags där det mesta skapades inom den egna bygden. Ett exempel är sågar och hyvlerier. I och med att vi arbetar lokalt får vi korta transporter från råvara till kund vilket ger mycket låga miljöbelastningar och ett pris till kund som är konkurrenskraftigt!

Vår strävan är att Kulturarvet skall verka som en portal för alla som är intresserade av byggnadsvård och gammaldags inredning oavsett om man är en hantverkare som vill ha kunder eller en kund som vill ha tag på en hantverkare. Kanske är det endast en pratstund om hur man bör göra som är behovet.
Vår syn är att om vi kan hjälpa till och inspirera fler till att intressera sig för byggnadsvård med gammaldags klassiska bra produkter och metoder samt med nya miljövänliga produkter så fortsätter vi att bevara dessa fantastiska byggnader till eftervärlden och fortsätter att bevara och vårda vårt kulturarv!